Härlig bemärkelsedag / great birthday

Det var en bra dag idag. Morgonen började med att folk från jobbet ringde och sjöng NALLESÅNGEN. Helfestligt. Igår och dagarna innan den 31 Mars så har frun gått omkring och haft för sig hemligheter i massor. Idag visste jag inte så mycket om vad som skulle hända - vilket var precis som hon hade planerat. Först så öppnade jag en del presenter från familjen och vänner och tog det allmänt lugnt. Sedan skulle vi iväg till en av fruns skolkamrater och "hälsa" på, samt ge bort ett påskägg fullt av nyttiga godsaker (kex, ost och frukt) för att hon är så snäll och passar vår hund ibland. Sedan bar det av iväg till Skrylleområdet utanför Dalby. Wow....jag visste inte alls vad som stod på. Till slut så stannade vi till i ett vackert kuperat område med fulla väskor på ryggen, efter en tids vandring. Där dukade vi upp överraskningsmat som frun hade lagat till (smaskigt...) och avnjöt fin ost på kex och delade på en flaska Merlot rödvin (ahhh...). Där satt vi i solen och pratade om allt möjligt. Jag kände mig så lycklig. Sedan fick jag till slut hennes gåva till mig, hemmagjorda POI varsamt nedlagda i en hemmålad ask. SÅÅÅ snygga... det är träningspoi med självlysande bollar i ändarna. Ska nog testa dom ikväll för att se hur de lyser!!! Jag kunde inte sluta svinga dom....

Nu sitter vi hemma och jag skriver ner det här lite försynt (ska stryka mina jobbkläder snart också, ska nalla mig imorgon.) Bland gåvorna idag (en del öppnade jag faktiskt INNAN - nu i veckan) är HELA serien + extramaterialet till "John Safran vs. God" på DVD, cd-skivor med Lee Press-On och härliga häftiga foton - alla från min extrafamilj i Australien. Hemifrån kom det en spännande DVD om Úgganåker (hembygden min) och nya sommarkläder som ska på min slimmade sommarkropp sedan (ehhh?), en Tigerram med bilden från Sci-Fi mässan i svartvitt, mera kläder och ett par grattiskort. Från min superbra danske vän kom det hemlagade karameller och en "Olsenbanden" DVD (jag tror det heter lika i Norge - kan vara Norge + Danmarks svar på svenska "Jönssonligan").

Jag är nöjd...ännu en siffra till protokollet. 31 är inte så illa....  :-D

Short summary in English:

Today was a great day. It all began with people from work calling in and singing the BEAR-SONG. So radical. Just prior to March 31st my wife had been planning and scheming in secrecy a plenty. I knew little of today but all was neatly planned. At the start of the day I opened a lot of presents and relaxed. Then we were off to see my wife's classmate who looks after our dog once in a while, to give her an Easter egg full of goodies (cheese, biscuits, fruits). We left the dog there and me unknowingly I was "kidnapped" to a huge park area called "Skrylle" where finally, afte lots of walking settled down near a nice scenery of stones and hills. There we had picnic and enjoyed some red wine, crackers and cheese of our own. Nice. After that she gave me her present; hand-made POIs! Neatly packed in a hand painted wooden box. Of course I had to try them in action! They glow in the dark, something I need to try out tonight.

Now we are at home and I try to recap everything that's been going on today. Among the gifts were crazy cool stuff, like: the complete series of the show "John Safran vs. God" + extras, cd's by Lee Press-On and a cool photo cd from my second family in Australia. From home I got heaps of cool clothes and a DVD about my home-province, specifically the area of Úgganåker. Also, a fluffy Tigger photo-frame that had a b/w photo from the Sci-fi convention. From my cool Danish friend I got a classic DVD with the Olsenbanden.

I am pleased...31 is not so bad is it?

Jerusalem - Amos Oz...

Hej igen. Klockan är ställd fram en timme (sommartid, yay!) och jag känner mig lite halvt trött när klockan passerat midnatt för över en halvtimme sedan. Suck. Jag håller på med ännu en hemtenta, slutspurten för "Mötesplats Jerusalem" nu. Den var väldigt intressant, jag har fått en massa ny intryck av konflikten i Mellanöstern. Det jag vill ta med mig känns det som, är det hebreiska ordet chai - som betyder liv. När man har läst böcker av fantastiske Amos Oz blir man glad och allvarlig på samma gång. Nog behöver folket där i Israel & Palestina liv, mer liv än död. Uppsatsen är halvvägs färdig nu. Känns skönt att det går åt rätt håll. Frun är konstant trött och påminde mig om att jag egentligen borde lägga mig.

Huff....jag är verkligen trött. Får nog skriva något djupt och bra någon annan gång. Ska försöka lägga upp lite på engelska snart, och få upp lite texter om historia, tro och annat spännande och kontroversiellt. God nattus!image5  Chai(m)......liv!

Sci-Fi i Malmö 2007

Jepp. Då var det klart, ännu en mässa i sci-fi/fantasystil avklarad. På min väg dit hände något annorlunda, precis runt 13-tiden passerade jag Centralstationen i Malmö, och där blev en kort rödlätt kille med konstiga glasögon och pipig stämma hjärtligt välkommen av några finklädda människor. Jo, visst var det Janne Schaffer! Så kul det blir att se hur ens uppfattning av  "kändisar" antingen bekräftas eller ändras när man ser dom i verkligheten. Tja, det var en liten parentes - hade jag varit insatt eller gillat hans musik hade det nog varit en stor sak. Men nu visste jag knappt vem han var innan heller så... 

Det var inte lika knökafullt med utställare i år kändes det som, lite demonstration av Laserdome och såklart ett bord med "jag signerar ett foto på mig för bara 250:-" gäster från kända filmer. Många har lite kultstatus, som en av årets gäster; Lance Henriksen (känd som Bishop i Aliens och Frank Black i Millenium) och kan försörja sig halvt på att kryssa runt mellan mässor världen över. I USA är sådana här mässor stort, folk nästan lever mässlivet. Tur att man bara är lite nördig. Jag tog iallafall en bild med de ständigt återkommande Nordic Garrison. Vem har inte velat svinga en ljussabel som har vuxit upp med 80-talets filmer?

Korps handelsbod var där också, perfekt i tid - nu hittade jag det jag skulle ge Stortofsen på hans födelsedag: ett stycke handsmitt eldstål. Tofsarna, åtminstone Stortofsen, är en riktig campingkille. Nu får han ett bra, snyggt sätt att göra upp eld på när de ska ut igen. Mycket mer miljövänligt än tändvätska eller gasolkök hit och dit. Innan jag hoppade på bussen så var det en skön fotoutställning i ett gammalt magasin nära mässhallen, som gick under namnet "September". Mycket sepia, svartvitt och minimalistiska bilder. Var länge sedan jag var på något riktigt finkulturellt. Haha. Nu ska det bli en dusch, söndagen är sååååååååååååå härlig hittills. Svulten är man också. Underligt matsystem man har.

Christian i knipa...

Melodifestival, nu igen. Tentan är över för den här gången.

Sitter och slöfurfar med melodifestivalen i bakgrunden, är egentligen inte så engagerad. Men det är svårt att få bort den här sången med The Ark, den sätter sig som ett ekorrhjul med den trallvänliga melankoliska texten. Det verkar som om de vinner faktiskt. Inte mig emot, den är lite annorlunda och så är de roliga på något sätt. Lite skönt att Lordi skakade tävlingens grundvalar förra året, det var alldeles för mycket vardagsrumsmys förut. All förändring är väl på gott och ont förstår jag. Kul förut när det fanns en riktig orkester och när alla sjöng på sina egna språk. Lite charm kanske?

Jag har helg nu...så skönt. Jag misslyckade med första tillfället med tentan om "Arvet från antiken och tidig medeltid" så jag var ganska nervös men samtidigt taggad idag. Vi hade tid från kl 08:00-13:00 och jag satt nog till 12:20 i allafall. Det kändes lite lättare den här gången, även fast jag inte hade pluggat tillräckligt kändes det som. När jag kollade mina anteckningar efteråt så överensstämde mycket av svaren med det jag skrev på tentan. Jag får se hur det gick sedan om ca 1,5 vecka kanske. Tidigare i fredags så gick det bra med recensionen på kursen, det är konstigt så nervös och darrig man kan bli på rösten. Det är en sak att stå på scen inför helt främmande människor...men att stå inför ett fåtal människor som också är främmande var visst värre på något konstigt vis. Nåväl, det blev gjort i varje fall.

Imorgon bär det av till Malmö. Den kvartalbaserade Scandinavian Sci-Fi & Fantasy convention hålls på Mässan mellan 10.30 och 18.30. Det ska bli riktigt skoj. Lite synd att jag inte har någon likasinnad att åka dit med. Saker är oftast roligare om man kan dela det med någon. Men jag tycker det är kul ändå. Förra året vandrade någon stackars kille runt i en Wampadräkt i värmen där inne. Och så har vi alla dessa trekkies som snackar klingon eller något annat obskyrt språk. Det blir iallafall ett skojigt spektakel. I vår har jag ingen kamera med, men det blir många bilder på näthinnan.  Rapport kommer!

Bowling AB!

Idag har varit en körig dag. Först iväg till universitetet på morgonen till lektion 10:15-12.00. Kursen om Jerusalem som pågår hela månaden ut är mycket ambitiös, och vi förväntas skriva och läsa en massa mest hela tiden. Till på fredag ska jag hålla ett föredrag om en bok av Amos Oz i 5 minuter. Tidigare i veckan fick jag veta att jag inte klarade tentan. Dragspel!!! Så nu på lördag så är det dags igen. Ahhh...klant mig. I alla fall...idag så hade vi en massor av information från universitetet först på SOL-centrum och mellan 13.00-15.00. sedan på UB från 15:15-16:15. Min buss hem skulle gå 16:25 men jag fick ta en senare...suck.

Det var idag som vi också skulle ha en liten samkväm med teaterfolket i Malmö med start kl 18:00. Gissa om jag har känt mig stressad??? Idag har jag inte alls vilat mer än kanske 2 minuter i sträck mellan alla transportsträckor. Buhuu stackars mig? Njaa.. men det blev lite mycket bara. Är SÅÅ trött nu. Väl framme i Malmö ikväll så åt vi god buffé på BIG BOWL och bowlade som galningar efteråt. Jag har inte fått in någon snits på bowling egentligen...är nog rätt så kass. Men det är kul ändå. Nu är det sängen som gäller... aj min skalle!