I begynnelsen...

Hej och välkommen till fristaden. Här kan jag lufta lite av varje om mig själv och förhoppningsvis så finner du, ärade besökare, något som kan vara till tillfällig förströelse en tid i cyberrymden.

Jag heter alltså Christian och är just nu (2006) 30 år och älskar livet. Jag är född och uppvuxen i Hälsingland där mitt hjärta finns, i skogarna, bergen och det talade målet. Ovanåker, Lillbo och Edsbyn var hela världen när jag var liten och de här utflykterna till Bollnäs kändes som att åka så långt som det gick att åka. Ändå hörde man ju om andra länder som fanns bortom Bollnäs. Så världen behövde ju vara större än så. Jag levde i en lite kanske för skyddad värld där allt bara var lek och roligt mest hela tiden. Somrarna hos mormor i Roteberg finns som levande lapptäcken i mitt minne med varm hjortronsylt och glass varvat med galna lekar på stenar och i träd. Redan då började jag fundera på Gud och fick, efter att jag fått höra att det alltid fanns en ängel vid min sida, ett panikryck blandat med klurig tävlan då jag provade springa ifrån ängeln.


Skolan var kul förutom en maktdemonstrerande fröken i ÅK 1-3 som jag aldrig tyckte särskilt mycket om. Men det var kul med alla kompisar som man kunde få. Kände tidigt dragning åt konstnärliga uttryck och det bara blev mer o mer naturligt med att rita/teckna och teater när man kom upp i gymnasiet. Var med i en frivillig dramagrupp ett tag. Kände efter skolan (man var lite skoltrött) att det skulle vara kul att få syssla med konst på riktigt. Vad kan vara bättre än en folkhögskola? Jag skulle bli konstnär o sälja massor av tavlor. Nu blev det inte riktigt så men jag har haft nytta av mina kunskaper i olika jobb efter det. Jag har ett förflutet som Tomtenisse också, nedan är ett par roller därifrån och en bild från "Folk & Rövare i Kamomilla Stad", där jag spelade Överkonstapel Bastian. Kolla gärna på min teatersida!


                           Roller

Sedan man blev miljöskadad av nyårsmatinén IVANHOE så har jag varit intresserad av äldre tider och har fått mer chans att leva ut den delen under de senaste 7 åren. Det har blivit lite samhällskultur över medeltiden och andra perioder tack vare media och film med sin flört mot fantasy.

Vad mer om mig? Känns nästan som att jag påbörjade en biogafi som spårade ur alldeles nu. Vi kan väl säga mer att jag tycker mycket om film. Nordiska språk och kultur är ett annat intresse. Jag ska försöka få ordning på allt senare, det är mitt första bloggförsök.