Midsommarfest / Midsummer party

Igår Midsommar var vi bjudna till en fest hos min svägerska Kerstins föräldrar, ett fantastisk hus som är hämtat delvis från lilla huset på prärien och Lórien samtidigt. Det måste nästan ses, med dess snickarglädje och massiva stockar med fina smidda lyktor strategiskt utplacerade runtom. I mitten av trädgården har de byggt en enorm uteplats med en pool i mitten. Jag, mor och far var först där och fick en alkoholfri välkomstdryck av Kerstins syster Ingela. Hon lade sig sedan på en solstol och lapade. Det var ganska varmt ändå även om det blåste lite smått. Efter en stund kom Kerstin, Kenneth, Sverre & Klas också. Kerstins mamma Inger hade bullat upp med massor med mat. Först var det lite lätt kallskuret och bröd. Gott, gott värre.

Sedan var det dags för bad. Ohhh så länge sedan jag har simmat. Första doppet för i år blev alltså 23 juni. Märka det i kalendern. Rackarns så sent det blev i år. Jag brukar vara tidigare, till och med frugan har badat tidigare i år. I poolen i Eriksnäsbo guppade snart fyra halvfeta valrossar. Kul, det fanns faktiskt en del badleksaker också, som flyttuber, flytstolar m.m. Stolarna var dock nästan omöjliga att ta sig upp på men lätta att ramla av. Haha!
 
I vanlig midsommarordning så blev det en till omgång mat och snaps kring bordet. För oss nyktrare personer så fanns det vanlig läsk, lättöl och vin. Jag drack det Californska Inglenook St. Regis och det är ett ganska gott alkoholfritt vin, men inte lika fylligt som Rotlack. Det som följde var en match i både kubb och boule. Det är faktiskt svårare än vad det låter. Utomhusspel är sociala isbrytare och det kan spelas av alla åldrar, så att det t.ex. inte blir en liten elitgrupp i gruppen som spelar X-box eller Wii. Vilket också är skoj, men då tar man ju liksom inte hänsyn.

Ja, det var en bra midsommar. Vore kul sedan att ha ett eget ställe som påminner om Eriknäsbo. Kul att bjuda långväga gäster på fest i 3 dagar eller liknande. Bada, spela, sjunga och ha allmänt trevligt. Någon borde skriva nya snapsvisor, och också våga utmana festmusiken som snurrar på varje fest. Jag får ta upp det i ett annat inlägg.

Summary in English:

Midsummer was great with lots of food. We were invited to my sister-in-laws parents in Eriknäsbo and their house is beautifully set in a garden. It reminds me of both the little house on the praire and Lórien at the same time. I took my first swim for the year on the 23th of June then in their outdoor pool. Nice! We also played some outdoor games like kubb (hailing from the viking age) and boule. It is actually harder than it sounds. It was the best Midsummer in ages. I dream about having my own place where I can invite people for Midsummer. That would be grand.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback