Premiärfest!

"Fantasin kan bli till verklighet", sjöng vi ut i en rungande våg. Premiären igår gick kanonbra. Vi samlades som vanligt omkring 17.30-17.45 för smink och kostym. Två av ensemblen under 18 år fick ett varsitt "hur man skriver kalligrafi"-blad av mig så att när de blir supersnygga och rika också ska kunna skriva supersnyggt och rikt (ha,ha). Askungen dras fortfarande med en jobbig förkylning som får henne att pipa vid höga toner. Den lille musen hade med sig sitt Nintendo DS för att demonstrera lite spel, men mer om det snart.

Hela ensemblen verkligen lyste och gjorde sitt bästa igår. Stackars styvmodern hade lite jobbigt med replikerna tyckte hon men hon klarade sig ur kniporna mycket proffsigt. Publiken applåderade i och efter sångerna, jag tyckte att det kändes som att "nu är det på riktigt". Hela sagan flöt på bra och efter slutsången så kom publiken ner för att hälsa på sina skådisar. Det var ett par av oss som inte hade några alls som kom och sa "Oj så kul", "Grattis till bra föreställning" eller "Bra jobbat". Men vi höll oss till varandra och fick dom orden av vår nöjde regissör istället. Visst hade det varit kul om någon tomtenisse från Dalarna hade varit på plats, några jobbarkompisar eller annan släkt och vänner, men jag var så pass nöjd över vår gemensamma insats att det inte gjorde så mycket. Det kom ett par sms istället, i vår teknologiska värld är det möjligt att vara närvarande enkom i text. :-)

Efter allt folk hade gått hem så utbringade vi en festlig skål för varandra mitt på scenen i kostym, i champagne och alkoholfritt vin. Kort därefter så bytte vi om och tog oss till scen 2 som ligger bredvid vår loge. Där hade Fru Mild dukat upp ett långbord, ljus/ljudteknikerna hade ordnat med fin bakgrundsmusik i alldeles perfekt pratvolym och längs med en av väggarna fanns ett bord med tre stora brickor med mat. Något för alla minsann, köttbricka, fiskbricka och en vegetarisk bricka. Smaskdags! Sedan följde en skojig kväll som inkluderade dåliga historier och alternativa scener och även helt alternativt upplägg för pjäsen som vi tills dess såg som Askungen. Musen med sitt Nintendo hade med runt 5-6 spel att visa. Bäst var Pyro och ett till som jag inte minns titeln på. Det var någon form av superhjälte som var lite annorlunda och humoristisk. Det blev lite sent och lätt förvirrad kom jag inte ihåg att det gick bara en buss hem i timmen efter 22 så jag gick tidigare och fick vänta på hållplatsen i ca 25 minuter. Vilken miss! Det var lite kallt. Kom iväg 00.14.....ugg. Trött. Men vaknade nu idag lördag helt glad igen. Ha, ha. Borde städa lite nu faktiskt...får göra det när jag kommer hem efter 16. Har föreställning kl 15 idag igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback